Catalactica NGO - Home Page, Romanian Language

Cautare

Go to content

Main menu:


Cercetare-dezvoltare

Departamentul de Cercetare - Dezvoltare furnizează servicii de cercetare socială fundamentală si aplicativă, dezvoltare si inovare, bazate pe utilizarea unor metodologii cantitative, calitative sau hibrid.

Activitătile de cercetare au constituit o dimensiune majoră a preocupărilor Asociatiei pentru Promovare si Dezvoltare socio-economică CATALACTICA încă de la înfiintare. În prezent, portofoliul de proiecte, produsele si expertii nostri răspund unor solicitări diverse si unor nevoi profunde exprimate de către partenerii si beneficiarii activitătilor pe care le derulăm.

Prin activitatea noastră:

 • Derulăm activităti profesionale specifice pentru beneficiari locali si internationali, organizatii neguvernamentale, companii private, institutii publice locale sau ale administratiei centrale;
 • Structurăm un centru de resurse, expertiză si experti competenti în producerea de cunoastere socială;
 • Realizăm actiuni si proiecte interne al căror scop este cresterea capacitătilor de interventie, dezvoltarea profesională, generarea de know-how si producerea unor materiale suport pentru cresterea eficientei activitătilor si maximizarea impactului proiectelor CATALACTICA.


Serviciile pe care le oferim înseamnă solutii profesionale pentru:

 • Prospectare si analiză de nevoi pentru clienti/parteneri/beneficiari ai organizatiei si programelor ei;
 • Consultantă, asistentă si orientare pentru implementarea unui proiect de cercetare si transpunerea rezultatelor cercetării în recomandări fezabile pentru client/beneficiar;
 • Realizare de design al cercetării, colectare date, analiză si raportare a rezultatelor cercetării;
 • Prospectare permanentă a pietei si a fenomenelor sociale pentru a putea propune studii actuale pe teme relevante la nivel micro si macroregional.
 • Evaluare de proces, de produs, de impact, evaluare institutională.


Produsele activitătii de cercetare sunt rapoarte, studii, documente de analiză, recomandări de politici etc., pe teme de interes major precum capitalul social, valorile sociale, standardul de viată si obiceiuri de consum, situatia socio-economică, incluziunea si economia socială, sărăcia si grupurile vulnerabile, inovatie si dezvoltare socială, acces la educatie, servicii de sănătate, de ocupare si reinsertie profesională, fără a ne limita la acestea.

O componentă importantă a activitătii Departamentului de Cercetare – Dezvoltare este realizarea unor instrumente de cercetare a resurselor pentru studii desfăsoare periodic, cu impact la nivel national, în plan academic, profesional si institutional, pentru influentarea deciziilor de politici publice.

Rezultatele noastre consolidează capacitatea de a furniza asistentă tehnică pentru conceptia si implementarea de proiecte, în baza experientei si a expertizei specialistilor nostri, despre care puteti citi aici.

Asociatia este editor al Jurnalului Practicilor Pozitive Comunitare.

Prin Departamentul de Cercetare – Dezvoltare:

 • Crestem capacitatea de cunoastere si de întelegere a individului si a vietii sociale;
 • Integrăm experientele de cercetare si rezultatele acestora în programe, proiecte sau activităti relevante si semnificative, cu finalitate si de impact;
 • Facilităm circulatia ideilor si procesul de producere a acestora, de valorizare si de valorificare a cunoasterii;
 • Promovăm un standard superior al cercetării sociale aplicate si construim contexte pentru formarea si dezvoltarea profesionistilor acestui domeniu.


Persoană de contact Andrei Parvan
e-mail:
andrei [at] bancadetalente [punct] ro
PUBLICATII

| Site Map


Back to content | Back to main menu