Utile

Rata locurilor de muncă vacante a fost în trimestrul al treilea de 0,92%, mai mare cu 0,08 puncte procentuale faţă de trimestrul precedent şi cu 0,14 puncte peste cea din acelaşi trimestru din 2013, numărul locurilor de muncă vacante urcând la 39.800.

Numărul locurilor de muncă vacante este în creştere cu 3.500 faţă de trimestrul anterior şi cu 6.800 faţă de aceeaşi perioadă din 2013.

În trimestrul III 2014, cele mai mari rate ale locurilor de muncă vacante s-au înregistrat în administraţia publică (2,63%) şi în alte activităţi de servicii (2,59%).
În industria prelucrătoare s-a concentrat aproape 28% din numărul total ...(vezi mai mult).

sursa: Mediafax, 28.11.2014

Rata somajului la sfarsitul lui august, 5,12%, in crestere usoara fata de iulie.

Rata somajului inregistrat la nivel national la sfarsitul lunii august a fost de 5,12%, mai mare cu 0,03 puncte procentuale decat cea din iulie, dar cu 0,23 puncte procentuale decat cea din august 2013, informeaza Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) ...(vezi mai mult)

sursa: Mediafax, 26.11.2014

Peste 460.000 de someri erau inregistrati in luna octombrie, iar rata somajului a crescut usor fata de septembrie, ajungand la 5,13 la suta, informeaza Agentia Nationala pentu Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

Rata somajului inregistrat la sfarsitul lunii octombrie a fost de 5,13 la suta, mai mare cu 0,02 puncte procentuale decat cea din septembrie si cu 0,27 puncte procentuale sub cea din octombrie 2014.
Numarul total al somerilor inregistrati in evidentele agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca la finele lunii octombrie a fost de 463.629 persoane, cu 1.807 persoane mai multe fata de cele de la finele lunii ...(vezi mai mult)

sursa: Mediafax, 21.11.2014

ANOFM: Peste 17.100 de locuri de muncă vacante. Care sunt judeţele cu cele mai multe posturi

Peste 17.100 de locuri de muncă sunt disponibile, cele mai multe fiind în Capitală şi în judeţele Cluj, Prahova, Arad şi Ilfov, iar cele mai puţine în Suceava, Mehedinţi şi Bacău informează, vineri, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Potrivit datelor centralizate de ANOFM, 17.107 locuri de muncă vacante sunt înregistrate la nivel naţional.
Cele mai multe posturi sunt disponibile în Bucureşti (2.435) şi judeţele Cluj (1.711), Prahova (1.276), Arad (990), Ilfov (832), Iaşi (805), Argeş (735), Timiş (701) şi ...(vezi mai mult)

sursa: Mediafax, 14.11.2014

ANOFM: Numărul şomerilor a scăzut cu 2.043 în septembrie faţă de august, rata şomajului - 5,11%

Numărul şomerilor a scăzut cu 2.043 în septembrie faţă de august, ajungând la 461.822, iar rata şomajului a fost de 5,11 la sută, judeţele cu cele mai multe persoane fără loc de muncă fiind Vaslui, Teleorman, Mehedinţi şi Buzău, a anunţat miercuri Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, ...(vezi mai mult)

sursa: Mediafax, 29.10.2014

Rata şomajului înregistrat la nivel naţional la sfârşitul lunii august a fost de 5,12%, mai mare cu 0,03 puncte procentuale decât cea din iulie, dar cu 0,23 puncte procentuale decât cea din august 2013, informează Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Potrivit sursei citate, ...(vezi mai mult)

sursa: Mediafax, 26.09.2014

Cauți un loc de muncă? În acest caz trebuie să ai un CV ( Curriculum Vitae ) prin care să convingi că tu ești persoana potrivită pentru acel post.

Sfaturi utile pentru un CV
Cel mai simplu este să folosești modelul Europass.

1. Un CV trebuie să fie simplu.
Un CV este prima șansă de a-ți asigura un interviu cu un angajator. Este important ca CV-ul să funcționeze în favoarea ta și nu invers. Folosește-l ca să atragi atenția asupra abilităților tale, realizărilor tale și asupra cunoștințelor tehnice pe care le-ai dobandit la alte job-uri.

2. Experienta profesionala.
În descrierea experienței profesionale este foarte bine să folosim cuvinte, precum: am organizat, am înregistrat informații în baze de date, am planificat, am fost răspunzător de .....etc. Frazele folosite sa fie cat mai scurte, rapid de citit si usor de inteles. În momentul în care începi să completezi experiența, trebuie să începi cu ultimul loc de muncă și apoi să continui, în aceeași ordine cronologică inversă, cu următoarele, neuitând să menționezi numele angajatorului, data de început și sfârșit a jobului, titlul jobului și o mică descriere a acestuia, plus realizările tale. Este important sa descriem ce am invatat, cu ce am ramas de la alte locuri de munca pe care le-am avut anterior. Dacă îți cauți pentru prima oară un job, atunci completează orice experiență relevantă, plătită sau nu.

3. Trebuie sa fim sinceri.
Dacă minți într-un CV, nu îți faci nici un bine, dar îl faci pe posibilul angajator să îți piardă timpul fără rost. Posibil să fim testați la interviu sau chiar dacă suntem acceptați, să fim nevoiți să lucrăm și sa nu ne descurcam. Să adaugi un an în plus experiență la un job, poate părea o idee bună, dar dacă informația este verificată de către posibilul angajator, să fii convins că ai pierdut job-ul.

4. Educația.
Acordă o atenție la fel de mare și realizărilor tale din timpul școlii/liceului/facultății.
Atenție: acest lucru nu mai este relevant și în cazul în care lucrezi în domeniul respectiv de mai mult de doi ani.
5. Aptitudini.
Trebuie să notezi absolut tot ceea ce știi să faci în domeniul calculatoarelor: cunoștințe hardware, software, limbaje de programare, baze de date, etc. Nu menționa și lucruri pe care nu le-ai mai făcut de mult, sau mai rău, nu leai făcut niciodată; dacă la interviu ești întrebat despre acea operație, vei părea ridicol, neștiind ce să răspunzi.

6. Organizarea CV-ului.
Nu îți înghesui CV-ul și nu îl păstra doar pe o pagină, chiar dacă mai ai ceva de spus. Dacă este de 2-3 pagini, nu e nici o problemă atâta timp cât conținutul este relevant pentru jobul la care tu ai aplicat.

7. Verifică CV-ul.
Nici un angajator nu va căuta o persoană care nici măcar nu sa deranjat să își corecteze propriile greșeli. Nu te baza pe o vizionare scurtă a CV-ului, citește-l de la început la sfârșit de cel puțin două, trei ori cu atenție. După ce l-ai verificat, mai poți roaga pe cineva să citească CV-ul.

Întotdeauna dacă ai trimis un CV, ai aplicat pentru un loc de munca, ține-ți telefonul tot timpul langă tine, verifică e-mail-ul zilnic. Insistă și până la urma va da rezultate.

Puteţi descărca un CV European de pe site-urile:
- www.europass.cedefop.europa.eu;
- www.europass-ro.ro;
- www.cveuropean.ro.

Parteneri

Asociația pentru Dezvoltare Integrată - Olt

Mun. Slatina, str. Aleea Mărului nr. 7, bl. ZA4G, sc. A, et. 4, ap.71, județul Olt

Internaţional Consulting Expertise

Bucureşti, str. Vasile Lascăr nr. 42- 44, et. 7-8, ap. 17-18, sector 2, 
cod poştal 020503, România